Rosor

Dagens ros 160

God morgon!

Har ni tänkt på att man ser betydligt färre flygplan nu än för ett par veckor sedan? Det är inte så många kondensstrimmor som korsar himlavalvet och det blir påtagligt nu när vi har haft några soliga dagar med klarblå himmel. I går stannade både jag och Malou upp mitt i trädgårdsarbetet när vi hörde det omisskännliga ljudet av ett större passagerarplan och tittade upp mot himlen. Troligen var det en flight från Malmö till Stockholm som passerade över Finjasjön. Märklig känsla. Så här var det kanske på 60-talet när inte så många flyg per dag rörde sig i luftrummet.

Dagens ros är en Pergolese. Det är en portlandros som blir en och en halv meter hög och som sprider en söt och stark doft. Den förädlades fram redan 1860. Blommorna är först karminröda, men övergår senare i purpurrött. Zon 1-5.

Den 30 mars 1993 får gruppen The Spin Doctors en platinaskiva i USA för sitt album ”Pocket Full of Kryptonite”. Lite tidigare, det vill säga den 30 mars 1967, ger Rolling Stones två konserter i Sporthalle i Köln i dåvarande Västtyskland. På dagen ett år tidigare spelar de på Salle Vallier i Marseille, Frankrike.

Dagens namn är Holger och Holmfrid.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *