Rosor

Dagens ros 159

God morgon!

Vintern har kommit tillbaka. När man tittade ut i morse upptäckte man att hela trädgården låg insvepet i ett vitt täcke, tunt förvisso, men ändå ett litet lager snö. Det såg man inte riktigt komma. Typiskt, det har inte varit en enda dag med snö på marken här i Sjörröd under hela vintern och så ska det komma nu i slutet av mars. Men det får man väl räkna med. Malou påminde mig om att det inte är ovanligt med snöbyar långt in i april och både hon och jag minns en valborgsmässoafton i slutet av 70-talet med snöoväder.

Dagens ros är den karminröda Rotilia. Det är en remonterande ros som blommar rikligt under hela sommaren, men den doftar dock inte särskilt mycket. Den blir bara runt 90 centimeter hög och passar därför som marktäckare. Zon 1-4.

Den 29 mars ligger alla Led Zeppelins då hittills utgivna LP-skivor samtidigt på amerikanska albumlistan. På dagen tio år senare börjar Paul Simon ett två veckor långt samarbete med lokala musiker i Sydafrika. Resultatet kommer på hans skiva ”Graceland”.

Den 29 mars är också ett bra  datum för Rolling Stones. Den dagen 1967 gav de en konsert på Stadhalle i Bremen i dåvarande Västtyskland och ett år tidigare genomför de två konserter på Olympia i Paris.

Dagens namn är Jonas och Jens.

Så här såg det ut i trädgården i morse när vi vaknade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *