Okategoriserade

Dagens ros 158

God morgon alla lördagspigga!

Nu börjar det bli full fart i trädgården, åtminstone hos oss i här Sjörröd i norra Skåne. Malou och jag var på Blomsterlandet i går och handlade penseer, primulor, hyacinter, påsktazetter och lite andra vårblommor. Malou planterade dem sedan i zinkbaljor, krukor och korgar som vi har framför både nya huset och gamla sommarstugan (numera gäststugan). Längre ner kan ni se lite bilder på hennes blomsterarrangemang.

Dagens ros är en Prosperity. Det är en tacksam ros att ha i trädgården eftersom den blommar mycket rikligt hela sommaren och långt ut på hösten då den sprider en intensiv doft av mysk. Den blir cirka 1,5 meter hög och går bra upp till och med zon 3.

Den 28 mars 1964 låter Madame Tussauds i London meddela att de fyra medlemmarna i Beatles ska avbildas som vaxdockor. Det är första gången popartister blir avbildade på museet. Samma dag spelar bandet som är ett snäpp bättre, de vill säga Rolling Stones, först på Wilton Hall i Bletchley och senare Club Noreik i Tottenhamn, London. 

På dagen ett år senare, alltså den 28 mrs 1964, skulle man ha varit på Tivoli i Köpenhamn. Då hade man nämligen ha haft chansen att lyssna på två konserter av Rolling Stones,

Dagens namn är Malkolm och Morgan.

 

Det blev som sagt lite inköp av vårblommor på Blomsterlandet i går.

I en zinkbalja på framsidan av vårt hus planterade jag (Malou) penseer tillsammans med bland annat vårprimulor och hyacinter.

I en korg vid gäststugan har jag planterat primulor, penseer och påsktazetter ’Tete-a-tete’.

Ännu mer penseer bredvid skimmian som har övervintrat i sin korg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *