Rosor

Dagens ros 157

God morgon!

Då var det fredag igen och förhoppningsvis har vi alla en lång och avkopplande helg framför oss. Jag rekommenderar trädgårdsarbete, pyssel hemma, långa promenader eller något annat som får oss att glömma nyhetsrapporteringen en stund.

Jag hade, som jag tidigare skrivit, tänkt avsluta projektet Dagens ros för det här vinterhalvåret i dag, men eftersom det ska bli sämre väder nu och vi alla behöver lite uppmuntring har jag beslutat mig för att fortsätta resten av den här månaden. Därefter ska det förhoppningsvis huvudsakligen bli uppdateringar med blommor enbart från vår egen trädgård på den här sidan.

Dagens ljuvliga gula ros med lätt rosa skiftningar på kronbladen är en Chinatown. Det är en remonterande och starkt doftande floribundaros som togs fram av den danske förädlaren Poulsen 1963. Den är skuggtålig och går bra i odlingszon 1-4.

Den 27 mars 1967 levererar Rolling Stones ”Tidernas påskbomb i Örebro” som deras konsert i Vinterstadion är utannonserad som. Stenarna bor under besöket i Örebro på hotell Bergsmannen. Under själva konserten får publiken höra ”Let’s Spend The Night Together, The Last Time, Paint It Black, 19th Nervous Breakdown, Lady Jane, Get Off Of My Cloud, Yesterdays Papers, She Smiled Sweetly, Under My Thumb, Connection, Ruby Tuesday, It’s All Over Now” och naturligtvis ”Satisfaction”. Mer om själva konserten går att läsa i Börje Lundbergs och Ove Tingvalls b0k ”Rolling Stones i Sverige”.

Den 27 mars 1970 föds sångerskan Mariah Carey i New York City. 

Dagens namn är Rudolf och Ralf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *