Rosor

Dagens ros 156

God morgon!

Vaför ska det vara så himla krångligt med allt som har med datorer att göra och varför är det så att man i efterhand aldrig riktigt vet vad man har gjort när man väl får det att fungera? Det är åtminstone min erfarenhet. 

Som nu i veckan. Först börjar vår router till trådläsa nätverket krångla och efter samråd med distributören beslutar vi att byta ut den. Gott och väl så, men varför talar ingen om att lösenordet till extendern inte är något som vi ska använda senare till skillnad från den tidigare modellen? Efter mycket huvudbry löste det sig, men då krävdes det ytterligare slit och rivande i hårbottnen innan jag fick in smart-teven  och appel teven på nätverket. Hur det gick till begriper jag fortfarande inte eftersom min taktik är att testa, testa och åter testa till det slutligen funkar. Suck.

Och så slutar vår gamla skrivare plötsligt att fungera. Tror ni att den nya gick igång som ett kick och fungerade direkt och att instruktionshäftet som medföljde var pedagogiskt och glasklart? Knappast.

Nåja, det är bara värdsliga problem som känns lite småfuttiga just nu.

Dagens ros är den överdådigt blommande Orange Trumph. Det är en robust gammaldags rabattros som är remonterande och blommar med runt 100 blommor per årsskott från midsommar till långt ut på hösten. Rosen på bilden fotograferade jag i somras när jag och Malou besökte Alunbrukets kaffestuga på Österlen. Den går bra att plantera i zon 1-4.

Den 26 mars 1988 går Gloria Estefan & The Miami Sound Machine in på amerikanska Top40-listan med ”Anything For You”. Samma datum 1973 börjar Lynard Skynard spela in sitt debutalbum i en studio i Atlanta. På dagen nio år tidigare får Chuck Berry, som nyligen släppts ur fängelset, sin första USA-hit med ”No Particular Place To Go”

Världens i särklass bästa rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, spelar den 26 mars 1966 på Braband Hall, Den Bosche, i Haag i Nederländerna. Exakt ett år tidigare ger de en konsert på Fyns Forum i Odense,,Danmark.

Dagens namn är Emanuel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *