Malmö Gardenshow 2017

Malmö Gardenshow i i Slottsparken i Malmö 2-4 juni. I år tävlade nio utställningsträdgårdar och sex balkonger om juryns och publikens gunst. Här flödade fantasin och det var mycket inspirerande att gå runt och kika. I anslutning till utställningen fanns en trädgårdsmarknad med riktigt bra priser på växterna. Givetvis fanns den från tv kände trädgårdsmästaren, som är en av de ansvariga för Malmö Gardenshow, på plats för att svara på frågor och mingla med besökarna.

Med den gamla möllan i bakgrunden ligger utställningsträdgården ”Ravinens hemlighet”. Sara Bratt på Sofieros slott förmedlar lite av slottets dramatik och den fantastiska rhododendronträdgården.

Italiensk trädgårdsdesign i ett nötskal – eller rättare tusentals 🙂

Best In Show. Malin Hirdman och Marika Nurmela vann juruns pris för sin utställningsträdgård ”Modul”.

Trädgårdsmästaren John Taylor, som de flesta känner igen från SVT:s populära program Trädgårdstider med Pernilla Månsson Colt, slutar nu i sommar som trädgårdsmästare i slottsträdgården i Malmö. Årets Malmö Gardenshow blir hans sista. Därefter startar han eget som trädgårdskonsult.

Några bilder från ”En skön hörna” av Maria Dremo Sundström, Almbacken Trädgårdsdesign.

Plant Truck -den mobila köksträdgården. Allt som utställaren odlar här går att äta och tanken är att trädgården ska vara ett svar på den urbana människans behov av färska grönsaker.

Balkongutställningen ”En liten bit av vår trädgård” av Ann Margreth Richard Lundgren och Janne Lundgren från Hässleholm. Alla fantasifulla detaljer av rostigt armeringsjärn har Janne själv gjort.

Ett nederländskt  inslag på Malmö Gardenshow – Watercrystal Showgarden av Maaike Vellinga, Makan.

Ytterligare inspiration för den som vill göra sin balkong attraktiv.

Och som sagt en välsorterad växtmarknad med humana priser. Jag köpte bland annat buskpioner, chokladblommor, lejongap och iris som nu ska planteras i vår trädgård i Sjörröd.