Okategoriserade

Dagens ros 21

God morgon! Intressant iakttagelse nu på morgonen. Jag satt och bläddrade i gårdagens Aftonbladet och räknade till inte mindre än 16 annonser för vin och en för öl i huvudtidningen. Nu behöver man inte längre någon katalog från Systembolaget…

Dagens ros heter Gebrude Grimm och det är en härligt tvåfärgad ros som verkligen kan lysa upp i en rabatt. De fyllda rosornas kronblad är orangegula på utsidan och starkt kopparröda till laxfärgade på insidan. Den är återblommande och man kan njuta av de vackra blommorna långt ut på hösten.

För 54 och ett halvt år sedan, den 21 maj 1966 lämnar The Whos trummis Keith Moon bandet efter att Pete Townshend slagit honom i huvudet med en gitarr. Han återvänder dock till bandet och trumstolen efter några dagar. Fjorton år senare grips Joe Strummer i The Clash för att han gripit en man i publiken.

Rolling Stones ägnar sig åt betydligt mindre våldsamma saker det här datumet. Den 21 maj för 56 och ett halvt år sedan (1964) framför de två gig i Dundeee Skottland.

Ni missar väl inte Malous stora luktärtsuppdatering under menyn med samma namn härintill. Snart flyttar den in som en undermeny under ”Odlingsdax”. Där kan ni bland annat läsa om sorten ’Nimbus’ som ni ser här nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *