Okategoriserade

Dagens ros 22

God morgon! Vilken härlig söndsgsmorgon. Solen skiner här i Sjörröd och det är 7,5 plusgrader. Några av rosorna blommar fortfarande, som austinrosen ’Graham Thomas’, ’New Dawn’ och en trött variant på ’Nevadan’. I går upptäckte vi att det kommit en mörkt rosa blomma på vår ’Rhapsody in Blue’ som egentligen ska vara lila. Min roskunniga syster trodde att det kunde bero på den fått för lite sol.

Men egentligen känns det lite fel. Det är den 22 september och det borde vara betydligt kallare. Råkade se gamla minnen som kommer upp på Facebook och för fyra år sedan, året innan vi byggde villan, blev jag och Malou nästan insnöade i sommarstugan i november och för tio år sedan grusades mina planer på att räfsa löv näst sista helgen i november av plötsligt snöfall.

Dagens ros blommar högst troligen inte någonstans i Sverige just nu i alla fall. ’Caramella’ är en fräsch buskros som blommar med härligt apelsingula rosor som dock inte doftar särskilt mycket. Den beskrivs som motståndskraftig mot sjukdomar. Zon 1-4.

För 55 och ett halvt år sedan, den 22 maj 1965, spelar en tidig konstellation av Pink Floyd på Summer Dance på ett college i Cambridge. 17 år senare går Soft Cell upp på förstaplatsen på Top40 i USA med ”Tainted Love”.

Samma dag som Pink Floyd underhåller studenter i Cambridge spelar världens bästa band alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, på eftermiddagen i Ratcliffe Stadium i Fresno, Kalifornien. Sedan hastar de vidare och hinner med ytterligare en konsert i Medborgarhuset i Sacramento på kvällen.

Vår sent blommande ’Rhapsody in Blue’ som fått en rosa färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *