Okategoriserade

Dagens ros 82

God morgon! Igår drabbades jag av svår Londonabstinens. Det är snart fem år sedan jag och Malou var där senast och vi längtar verkligen tillbaka. Saknaden av England blev ännu större eftersom vi såg ett avsnitt av en gammal engelsk deckare i går kväll.

På kylen har vi en magnet/turistsymbol som det står ”Keep Calm, Carry On”. En devis som britterna levde med under blitzen 1940 när tyskarna försökte bomba dem till underkastelse. Jag skulle vilja lägga till Keep, Calm, Carry On, Put The Kettle On” eftersom britterna verkar lösa de flesta värdsliga problem med att dricka en kopp te. Jag är ingen större tedrickare, men jag glömmer aldrig den fantastiska Afternoon Tea som jag och Malou fick på Selfridges på Oxford Street för fem år sedan.

Till dagens ros har jag valt en Theres Bugnet. Det är en kraftigt växande ros med stora blommor som doftar lagom starkt. Den är remonterande och tålig och blommar hela sommaren och hösten. Den blir en 1,8 meter hög buske som är nästan lika bred. Zon 1-6 (enligt Flora Linnea till och med zon 7).

För 44 och ett halvt år sedan, den 21 juli 1984, meddelar de brittiska kultrockarna Status Quo att de framför sin sista konsert. Så blir det dock inte…

I tidernas begynnelse, rocktidernas alltså, spelar de oemotståndliga, ofantliga och oerhörda Rolling Stones den 21 juli 1963 först på Studio 51, Ken Colyer Club, i London och några timmar senare på Crawdaddys. Exakt tre år senare är det den amerikanska publiken på Memorial Coliseum i Portland som får njuta av Stones.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *