Okategoriserade

Dagens ros 83

God morgon! Då var det fredag igen och sista arbetsdagen för den här veckan. Jag har ägnat en del tid åt att försöka hitta någon som har ett speciellt turnumme, alltså ett nummer som följt med någon genom livet och som medfört tur på olika sätt, kanske gift sig på det datumet och vunnit pengar på det lottnumret. Men det har inte varit så lätt. Själv har jag aldrig ens reflekterat över om jag har ett turnummer. Jag gillar jämna tal och av någon anledning siffran sjutton. Nio kan annars räknas som turummer för det var den nionde juli som jag och Malou blev ett par.

Dagens ros är en ’Reine des Violettes’. Det är en gammaldags buskros från 1660 med stora tätt fyllda blommor som sprider en behaglig och frisk doft. Den blommar från slutet av juni till slutet av juli. Rosen bildar en cirka 1,2 meter hög och lika bred buske. Zon 1-3.

För 48 och ett halvt år sedan, den 22 juli 1972, dyker The Eagles för första gången upp på de amerikanska topplistorna. Sex år senare går Dire Straits in på brittiska albumlistan med sin skiva med samma namn.

Backar vi bandet till den 22 juli 1963 så spelar Rolling Stones den kvällen på Studio 51, Ken Colyer Club, i London. Tre år senare spelar de i en konsertsal i Sacramento, Kalifornien.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *