Okategoriserade

Dagens ros 84

God morgon! Här i Sjörröd har snön som kom förra veckan i stort sett smält bort. Men man kan väl ändå inte hoppas på vår redan. Det ska bli kallare nästa vecka och mer snö lär vara på väg. Annars tycker jag synen av åkrar där små bruna fläckar bryter igenom det vita täcket är ett tidigt vårtecken. När man ser det känns det som man vill titta och lyssna efter den första tofsvipan och sånglärkan. Men som sagt de klassiska första förebuden om vårens ankomst får vi vänta på minst en månad till.

Dagens ros har det skånskklingande namnet ’Falsterbohus’. Den här rosen ska vara en direkt avkomma till de rosor som Drottning Margareta odlade på 1300-talet. Det är en engångsblommande vit till ljusrosa skönhet som blir 1,5 meter hög och 1,4 meter bred. Doften är medelstark, men den är inte remonterande utan blommar bara en gång per sommar. Zon 1-5.

För 57 och ett halvt år sedan, det vill säga den 24 juli 1963, spelar Neil Young in i en studio för första gången. Han gör det med gruppen ”The Squires”. Samma datum 1988 går Def Leppard upp på förstaplatsen på den amerikanska albumlistan med ”Hysteria” och ytterligare exakt sex år senare döps en asteroid som kretsar mellan Mars och Jupiter till ”Zappafrank” för att hedra artisten Frank Zappa.

Världens fabulösaste rockgrupp alla kategorier, nämligen Rolling Stones spelar på eftermiddagen den 24 juli 1966 på Lagoon i Salt Lake City och senare på kvällen gör de ytterligare ett gig i en konsertsal i Phoenix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *