Okategoriserade

Dagens blomma 25

God morgon! Dagens blomma är den näpna lilla nävan ’Ballerina’ som blommar i ena delen av vår dubbelrabatt. Det finns flera olika sorters nävor och de är praktiska att ha som marktäckare. En del rekommenderar att man planterar dem vid ”fötterna” på klematis eftersom deras nedersta stjälkar är känsliga för den starka vårsolen. Men då bör man tänka på att ge båda växterna lite extra näring och vatten.

I går kom det inte oväntade beskedet att en av mina stora barndomshjältar har gått bort – hockeylegendaren Börje Salming. Jag kan inte säga att han var min första idol när jag provade mina talanger i hockeyrinken – det var Ulf ”Lillpröjsarn” Nilsson, vars autograf syrran ordnade till mig. Men efter Canada Cup 1976 var det bara Salming som gällde och jag hade förmånen att en gång träffa honom under en kort intervju i en periodpaus på Globen när han avslutade sin karriär i AIK. Jag har glömt vad intervjun handlade om, men det kan ha varit kombinationen idrott och snus.

Den 25 november 1969 återlämnar John Lennon sin MBE-medalj i protest mot Storbritanniens inblandning i krigen i Biafra och Vietnam. Exakt ett år tidigare gavs deras legendariska vita dubbelalbum ut i USA.

Den här novemberveckan 1969 tuggar Archies ”Sugar Sugar” på som etta på Englandslistan medan flest jänkare föredrar ”Wedding Bell Blues” med Fifth Dimension.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *