Okategoriserade

Dagens blomma 136

God morgon! Det här är den spektakulära dahliasorten ’Holyhill Spiderwoman’ som vi odlade förra sommaren. Den är minst sagt lite speciell och passade enligt Malou inte så bra i hennes buketter så om knölen inte överlevt vinterförvaringen är det nog inget vi skaffar på nytt.

Nu kan man inte kolla nyheterna utan att man påminns om de kraftigt stigande matpriserna. Pristak och statliga regleringar är tydligen ingen bra ide’ enligt ekonomiexperterna. Makten ligger hos oss konsumenter. Vi borde bojkotta livsmedelskedjor som omåttligt höjt matpriserna de senaste månaderna. Problemet är att konkurrensen i branschen är dålig. Det skulle behövas en verkligt pigg uppstickare som utmanar de gamla giriga jättarna.

Den 16 mars 1962 slår Ealing Club i London upp portarna. Den kommer att få en oerhört stor betydelse för 60-talets musikscen, Första kvällens premiärband är Blues Incorporated med Alexis Korner  och Cykil Davies. Mick Jagger, Paul Jones, Charlie Watts och Jack Bruce gästspelar under kvällen med dem. Senare spelar Rolling Stones, Yardbirds och Pretty Things på Ealing Club.

Den här veckan i mars för 61 år sedan toppar Elvis Presley singellistan i England med ”Rock-A-Hula/Can¨t Help Falling In Love”. I USA är Bruce Channel listetta med ”Hey! Baby”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *