Okategoriserade

Bygga uterum

Nytt uterum klappat och klart på två veckor! Ja, det kan man få om man gör som vi. Det kostade naturligtvis en slant, men det kan det vara värt. Nu har vi tagit ett jättesteg mot att öppna vår trädgård för visning nästa sommar.

Allt började med att vi sökte och fick bygglov hösten 2021. Tanken var att byggstarten skulle vara våren 2022, men så kom Ukrainakriget emellan.

I somras kände vi att vi inte ville vänta längre utan anlitade Hessle Bygg & Montage för att bygga ett trädäck på 50 kvadratmeter och montera uterummet på drygt 15 kvadratmeter som vi beställde av Skånska Byggvaror.

Ett råd: begär offerter från flera olika byggfirmor. Det skiljde nästan 80 000 kronor mellan den högsta och den lägsta offerten.

Snickarna kom på måndagen vecka 45 och gjorde i stort sett klar stommen på en dag. På bilden ser man vår katt Bacio som inspekterar arbetet.

Som en dansbana. Trädäcket blev klart på ett par dagar. Nu väntade vi bara på fortsättningen.

På fredagen anlände uterummet från Skånska Byggvaror i paket. Det kändes som julafton och man fick motsätta sig lusten att slita upp paketen för att se vad de innehöll.

Manegen krattad inför fortsättningen, men under helgen hände ingenting.

På måndagen i vecka 46 kom killarna från Hessle Bygg & Montage tillbaka klockan sju på morgonen för att börja montera uterummet.

I fredags den 17 november. Formell invigning av uterummet med en Irish coffe’ och en cigarr. Malou tog bilden med vänster hand eftersom hon inte får använda höger hand under ett par månader på grund av att hon opererat sin värkande tumme. Det är också anledningen till att det inte blir så mycket inlägg med bindande av kransar och annat julpynt i år. Mycket kan jag, men en del är Malous så himla mycket bättre på.

Däremot har jag en bestämd föraning om att det kommer att bli en hel del förodling och omskolning av sommarblommor i uterummet framåt vårkanten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *