Rosor

Dagens ros 150

God morgon alla lååånfredagsfirare! I dag ska man ha tråkigt, alla affärer ska vara stängda, dans och lek strängeligen förbjudet. Åtminstone var det så förr och vissa rester av det levde kvar när jag växte upp.

Så egentligen ska ni inte kika på bilden av dagens ros ’Alice Garnier’ eftersom den riskerar att göra er uppsluppna. Den är en gammaldags engelsk klätterros som blommar med ljust rosa blommor. Den kan bli upp till tre meter hög och två meter bred. Inte så vanlig i Sverige. Fotot ovan tog jag i Trädgårdsföreningen i Göteborg sommaren 2020.

Efter en konsert på Olympia i Paris den 29 mars 1966 träffar Rolling Stones Brigitte Bardot på hotellet. Hon erbjuder dem att vara med i hennes nästa film ”Bara kvinna”, men de tackar nej med motiveringen att de har ett eget filmprojekt på gång – en film som aldrig spelades in.

Den 29 mars 1975 ligger samtliga av Led Zeppelins dittills sex utgivna album samtidigt på den amerikanska topplistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *