Rosor

Dagens ros 151

God morgon! Och Glad påsk alla. I dag är det julafton light. Nu ska slllen, Jansson, köttbullar, prinskorvar, skinka och en förskräcklig massa ägg fram på bordet. Jag gillar mat, men det här är egentligen ingen kulinarisk höjdare.

Dagens ros är däremot en höjdare. Det är den moderna buskrosen ’Alexandra Princess de Luxembourg’ som sprider en söt och behaglig doft i trädgården. Den tål kallt väder, men bör skyddas från frost och lämpar sig därför bara för de allra lägsta odlingszonerna.

Den 30 mars 1966 tvingas Mick Jagger efter en konsert sy sex stygn över höger öga sedan han träffats av ett kastat träföremål.

Samma marsdatum 1971 håller Rolling Stones ett avskedsparty på en pub i Maidenhead innan de av skatteskäl emigrerar till Frankrike. Bland gästerna märks John Lennon, Yoko Ono och Eric Clapton. Klockan två drar pubägaren ut kontakten för att få tyst på sällskapet och en rasande Mick Jagger kastar ut ett bord genom fönstret som hamnar i den förbiflytande Themsen.

Den 30 mars 1964 drabbar mods och rockers samman i den engelska lilla badorten Clacton. Nya sammandrabbningar sker ett par veckor senare, bland annat i Brighton och Southend.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *