Rosor

Dagens ros 152

God morgon! Det här är säsongens sista ”Dagens ros”. Tillsammans har vi nu genomlidit den mörka årstiden med hjälp av rosor, Rolling Stones och rock’n’roll. Men nu är det dags att gå ut och leta upp de första vårblommorna och kolla efter vårtecken istället för att hänga framför datorn eller mobilen på morgnarna. Vi ses igen till hösten med dagliga morgonuppdateringar i någon form. Ha nu en ett riktigt skönt sommarhalvår önskar Per-Ola.

Sista dagens ros våren 2024 är en ’Frau Karl Druscki’. Det är en ros med stora tätt fyllda kritvita blommor. Den remonterar och blommar rikligt under nästan hela säsongen. Busken blir 1,5 meter hög och 1,2 meter bred. Zon 1-3.

Den 31 mars 1965 landar Rolling Stones på Torslanda flygplats utanför Göteborg och möts av 300 skrikande fans. Samma kväll spelar de i Mässhallen inför en publik på 4 500 personer.

Exakt 30 år senare grips ett tidigare Led Zeppelinfan när han försöker knivhugga Jimmy Page vid en konsert med Page & Plant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *