Rosor

Dagens ros 68

God morgon!

I dag har vi en vanlig lördag mitt mellan två storhelger och egentligen borde man försöka gå tillbaka till en någotsånär normal kosthållning, vilket en lördagskväll brukar betyda fisk hemma hos oss. Fisk blir det, men inga större äventyr i köket för min del. Vi har nämligen stekt (färdigköpt) inlagd strömming kvar sedan julen och den tänkte vi äta med potatismos. Till det serveras en god mjölk av fin årgång 🙂 Det kan faktiskt vara skönt att ta en paus från öl och vin och spara sig till nyårsfirandet.

Dagens ros är en Great Western. Det är en bourbonros som man antingen kan ha som en vanlig buskros eller som klätterros. Den kan bli en jätte – hela tre meter hög och fyra meter bred. Läs mer om den under ”Rosor”.

Den här dagen 1983 dör den ende riktige surfaren i Beach Boys – trummisen Dennis Wilson. Han drunknar när han simmar vid sin båt vid Marina Del Rey i Kalifornien.  Rolling Stones spelar den 29 december 1963 i Town Hall i Reading.

I dag är det värnlösa barns dag och dagens namn är Benjamin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *