Rosor

Dagens ros 69

God morgon alla trevliga människor därute!

Minusgraderna vi har haft de senaste dygnen här i Sjörröd har bytts mot plusgrader och i morse var det inte vitt på gäststugans tak när vi tittade ut, Funderade lite på om det var något vi skulle kunna göra i trädgården, men det ser inte så inbjudande ut trots plusgraderna så jag tror jag nöjer mig med att fylla på frön i fågelmatarna. Kanske försöker jag fånga någon av besökarna på bild och sedan lägga ut dem här på sidan, Ni har väl inte missat att det finns en hel del bilder på olika fågelarter under  ”Per-Olas naturhörna”?

Dagens ros är en Summer Song. Det är en austinros som verkligen får mig och Malou att längta till sommaren. Romantiskt namn på en romantisk ros. Vill ni veta mer om den hittar ni det under ”Rosor”.

Den här dagen 1982 släpper Jamaica ett frimärke med sin store son Bob Marley som motiv. Den 29 december 1946 föds Marianne Faithfull. Den damen kommer att ha stor inverkan och påverkan på Rolling Stones. Först raggades hon upp av Mick Jagger som körde tricket att spilla en drink på henne. Sedan fick hon en hit med låten ”As Tears Go By” som skrevs av Mick Jagger och Keith Richards och tillsammans med dem skrev hon sedan ”Sister Morphine” (den ligger på albumet ”Sticky Fingers”).

Dagens namn är Natalia och Natalie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *