Okategoriserade

Planteringslördag

I dag har jag haft en riktig planteringsdag i trädgården. På bilden ovan planterar jag tre plantor av stäppsalvia ’Sensation Deep Rose’ (salvia nemorosa) som vi köpte i går när Hovdala slotts trädgårdsavdelning sålde ut överblivna perenner. I just den här rabatten hade jag hoppats ha vackra tulpaner vid den här tiden, men de har de fö-ade hjortarna mumsat i sig. Nästa år blir det bara narcisser i den här oskyddade delen av trädgården.

Jag köpte även två olika sorters tomater på Hovdala, ’Chilega’ och ’Mei Vei’ som jag planrat i en kruka respektive en odlingslåda i växthuset. Dessutom har jag hunnit plantrera några luktärter som jag försått i gäststugan. Har man trädgård är man aldrig sysslolös 🙂

Min gubbe Per-Ola har varit fullt upptagen med att köra ut kompostjord som vi köpt av renhållningsverket här i Hässleholm. Den har han sedan blandat ut med torv och speciell rhododendronjord för att få de rätta surjordsegenskaperna så att vår nyinförskaffade rhododendron Roseum Elegans förhoppningsvis kommer att trivas. Han har även hunnit klippa gräsmattan och plantera en klematis ’Summer Snow’ i den nya spalje’n. Nu förtjänar både han och jag något gott att dricka. Trevlig helg!

 

Rhododendron ’ Roseum Elegans’ som fått sin placering i vår rhodedendronhörna. Den blir upp till tre meter hög och blommar med stora, lila-rosa blommor. Samtidigt som den ger oss lite insynsskydd när den växt upp blir den något vackert att titta på för dem som vandrar Finjasjöleden som går förbi vår tomt.

Klematisen ’Summer Snow’ har vi planterat i spalje’n där vi också ska plantera luktärter.

Så här glad blev Per-Ola när vi fyndade perenner på Hovdala slotts trädgårdsavdelning i fredags. I kassarna finns förutom ovan nämnda stäppsalvia och tomatplantor även grönmynta och praktnäva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *