Malmös parker

Malmö har många sidor och det finns många åsikter om staden – både positiva och negativa. Men en sak är odiskutabel. Malmö är parkernas stad. Här finns pärlor som Kungsparken och Slottsparken, Pildammsparken som anlades på den plats där Baltiska utställningen hölls 1914, Öresundsparken nere vid havet och vildvuxna Beijers Park i Limhamn för att bara nämna några. Parkerna blomstrar verkligen tack vare duktiga stadsträdgårdsmästare och medarbetare inom kommunen.

Margaretapaviljongen i Pildammsparken. Det enda som i dag återstår av Baltiska utställningen för drygt hundra år sedan. Men på den tiden kallades byggnaden Kungliga paviljongen.

Pildammsparken. En oas mitt i Malmö med flera stora fågeldammar och rabatter och planteringar där det finns gott om möjligheter  för avkoppling och rekreation. Väl värd ett besök. Framförallt ett rikt utbud av sensommar- och höstblommor.

Vallmo i Slottsparken juni 2017.

Vallmo i Slottsparken juni 2017.

Vallmo i Slottsparken juni 2017.

Vallmo i Slottsparken juni 2017.

Vallmo med humla i Slottsparken juni 2017.

Allium blommar rikligt i Slottsparken i början av juni.

Slottsparken.

När syrenbuskarna blommar i Öresundsparken vid Ribersborgsstranden är det som att promenera genom ett väldoftande blomsterhav.

Det här kan man kalla tulpanfest. Odlingarna i Slottsparken är alltid värda ett besök. Här hittar man alltid något som inspirerar.